Locka fram din kreativitet på jobbet

Att ha ett kreativt jobb är såklart en dröm för många. Men det är inte alltid man blir mer kreativ av själva arbetsuppgifterna. Många som använder sig av kreativa uttryck på jobbet tycker att det är svårt att producera roliga och nytänkande idéer hela tiden. Kreativiteten är trots allt inte en icke sinande brunn för alla att hämta sina idéer ur, utan vår skaparförmåga måste hela tiden lockas ur oss på olika sätt.

Olika personer motiveras av olika saker

kontor peppVi är alla olika, och alla kreativa uttryck passar verkligen inte alla. Vissa blir idésprutor av att släcka lamporna och sitta och tänka i mörkret, medan andra måste få ha det tyst och ljust omkring sig. Vissa får en massa idéer när de sover, medan andras kreativitet vaknar när de lägger sig i en säng. Varför inte köpa sängar online och ställa ut på kontoret? Kanske börjar hela din avdelning på kontoret då att slappna av i sina skaparmuskler.

Oavsett vad som passar så måste alla hitta sin egen grej. Det spelar inte heller så stor roll vilken typ av arbete du har, för alla jobb kräver mer eller mindre kreativitet, påhittighet och skaparglädje.

Önskar mer kreativitet

Men det faktum att de flesta svenskar önskar mer kreativitet på jobbet säger ändå en del om vårt behov att få använda våra estetiska sidor i vardagen. För dig ???????????????????????????????????????som jobbar på kontor kanske det är svårt att bli inspirerad av miljön och omgivningen. Men det finns några bra knep som gör att ditt konstnärliga blod börjar rinna i dina ådror igen. Ett bra och enkelt tips är att ta en promenad. Det kanske låter banalt, men faktum är att många glömmer sådana enkla knep som faktiskt skulle kunna förändra hela arbetsdagen. Lyssna på musik om du vill, eller gå i tystnad om du vill – låt dig själv bara släppa alla andra tankar för en stund och gå runt i omgivningarna. Nya intryck kan göra mycket för den som till exempel har skrivkramp. Ett annat tips är att göra en spellista med sådan musik som inspirerar och överraskar dig.

De flesta jobb tillåter att man lyssnar på musik medan man jobbar, så varför inte ta ett sådant tillfälle och fylla på med lite nya känslor?

Ta reda på vad du blir lycklig av

Om du inte redan vet vad som fungerar för att frammana din kreativitet så kan du alltid utgå från dina lyckokänslor. Kreativitet ger nämligen upphov till glädje och lycka, så det är antagligen rätt ställa att leta på. Blir du glad av att sjunga, dansa, rita eller lägga pussel? Eller blir du lycklig av att träna, sova, skriva eller gå ut med hunden? Det kommer definitivt att märkes i ditt arbete om du har fått påfyllning av dessa saker mellan varven.

Är du chef eller personalansvarig så har du stor möjlighet att påverka hur arbetsplatsen arbetar. Kollegorna mår bra av att få skratta och umgås, så kanske kan ni tjäna in både tid, pengar och kvalitet på att alla får leka av sig eller bara sitta och skratta tillsammans då och då under arbetsveckan? Ni kommer garanterat att se resultat.