Ergonomi och snyggt kring bordet

”De som sitter mycket på jobbet ska ha en något framåtlutad stol och bordet bör vara på en höjd som gör att man sitter avslappnad i axlar och skuldror när man använder tangentbordet. Till datorskärmen ska det vara cirka 60 centimeter.” (läs mer)

Det blir allt fler och fler som väljer ett kontorsjobb. I början reflekterar man inte över sin hållning, men efter ett tag är det A och O om du inte vill få problem med rygg och syn.

När det kommer till ergonomi så hävdar många att det är viktigare än att träna. Och att köpa in otroligt dyra kontorsstolar som personalen inte vet hur de ska ställas in är bara onödigt. Det handlar om att man måste sitta och jobba rätt – stolen kan inte göra det åt en.  Arbetsskador kan förhindras med 90 % om man använder ergonomiska möbler.

Det finns otroligt många smarta och enkla tips man kan tänka på när det kommer till att ta hand om kroppen. Dels är det viktigt att ha ett arbetsbord som är höj och sänkbart så man kan stå vid jämna mellanrum. En armlängd ska man ha bildskärmen och dess övre kant ska vara i linje med ögonen. Datormusen ska placeras intill tangentbordet så att armen alltid hålls nära kroppen. Vad du mer kan göra är att testa på olika rörelser och se hur dem påverkar kroppen.

Snyggt på kontoret

230834-office-relaxation-yoga-positionAtt befinna sig på ett kontor som är städat och fint gör även det otroligt mycket mer än vad man tror. Det handlar om allt från snygga brevpapper och visitkort till att ha ordning och reda på skrivbordet. Det kan även bidra till att du jobbar mer aktivt och inte är lika trött när arbetsdagen lider mot sitt slut.