Egenanställning utan firma växer

På  arbetsmarknaden kan man nu se ett växande fenomen där egenanställningar ökar i hög fart, och många tar chansen att fakturera utan eget företag genom att gå via faktureringsföretag. 

Teckningar företagareVisst ska man tro på sig själv och sina drömma. Men, även om det är att starta eget företag som man brinner för kan man som kreativ själ testa sina vingar först genom att frilansa och låta sina fakturor gå genom ett annat företag. Egenanställningsföretagen växer skriver Privataaffarer.se och meddelar att de nu även fått en egen branschorganisation.

Egenanställningsföretagens branschorganisation

“Egenanställningsföretagens branschorganisation är en sammanslutning av egenanställningsföretag och bildades den 19 september i Stockholm. Branschorganisationen har i uppgift att företräda medlemmarnas och branschens intressen genom att förbättra och förtydliga villkoren för de egenanställda samt göra politiker och relevanta myndigheter uppmärksamma på möjligheterna med egenanställning.” (läs mer)

Utdrag från organisationens sajt och något som vittnar på en växande trend som vi kommer att få se allt mer i framtiden. Lösningar för den “moderna arbetsmarknaden”.

Från frilans till egenföretagare

Känner du inte för att frilansa och fakturera ett företag, utan vill blir mer etablerad och stabil finns de mycket hjälp att få. på www.modernekonomi.se/se/tjanster.aspx finns en rad tjänster om hjälp med ekonomibiten, en bit som verkligen måste fungera. Arbetsförmedlingen med dess olika kurser är även en bra start för att få lite mer kött på benen om vad man ger sig in i. Men, en tro på sig själv är det viktigaste och så löser sig det mesta.